Főoldal  >> Szabadidősport eszközei >> Lengőteke
Lengőteke
Vissza
Lengőteke Cikkszám: 121

Lengőteke forgalmazása

Lengőteke játék rövid leírása:

A golyót a megfelelő ívben el kell lendíteni a tábla mellett, majd a vissza térő golyó üti meg a bábut.  Több szempont figyelembe vételével lehet játszani:

A 9 álló bábut kell megütni, majd újra fel kell állítani. Három lendítés során kiderül  milyen összértéket tarol egy-egy játékos.

Másik eljárás szerint azt kell számolni, hogy a kilenc bábu mindegyikét hány lendítéssel tudjuk tarolni.

Figyelem!

A lengőteke helyigényes játék. A telepítésnél figyelembe kell venni a lendülő golyó veszélyességét. 3 éves kor alatt, kellő élettapasztalat híján a gyermek számára veszélyes lehet, felügyelet nélkül ne férjen a függő, lendülő golyóhoz.

    

Lengőteke készlet tartozékai

• 9db 32cm magas bükkfa bábu;

• 1db 9cm átmérőjű bükkfa golyó; A golyó a lendülés felüli oldal sarkához igazodik. Magasságát érdemes úgy beállítani, hogy még a legtávolabbi bábut is elérje, de lehetőleg a legközelebbit fejmagasságban érje.

 

• 1db 45x45cm-es bükkfa alapkeret; Az alapkeret a lendítési irányhoz képest átlóba fordul, tehát valamelyik sarka felénk áll.

 

ÁLLVÁNY NEM TARTOZÉKA A KÉSZLETNEK! A lebetonozható állvány telepítésénél javasolt szempont, hogy a keresztvas és a rajta lévő kampó, balesetvédelmi okok miatt a fej felett maradjon. A felfüggesztett golyó kb. 1.5 m-es sugarú körben lehet veszélyes.

bruttó: 35.052 Ft
garn. Kosárba